Това потвърди пред NOVA адвокатът на кандидат-депутата

Адвокатът на Джейхан Ибрямов потвърди, че депутатът е задържан в сряда вечерта и е отведен в следствения арест. Пред БТА Йордан Киров каза още, че задържането е по разследване за купуване на гласове.

Според Киров оттук-нататък следва или вземане на мярка „задържане под стража“ до 72 часа и повдигане на обвинение, или освобождаване на кандидата за народен представител.

Антикорупционната комисия влезе в имот на Джейхан Ибрямов, той е задържан

По информация на NOVA става въпрос за разработка на ГДБОП, свързана с ДДС измами.

Акцията на Антикорупционната комисия в София започна на адрес, свързан с Ибрямов, който е кандидат-депутат от коалицията около Ахмед Доган „Алианс за права и свободи”. По първоначални данни при претърсването са иззети документи, свързани с разследването срещу бизнесмена Румен Гайтански, известен като Вълка, както и за ТЕЦ „Варна”. Открити са и пари. Според адвокат Киров те били за лични нужди на клиента му.

Няма информация ЦИК да е свалила имунитета, който Ибрямов има както като депутат от 50-тия парламент, така и като кандидат за народен представител.

Пред медиите съпругата на Ибрямов - Биршен Ибрямова, каза, че и двамата са категорични, че случващото се е "инсценировка". 

"От четири месеца насам ние сме на страната на г-н Доган. И всички, които са на страната на г-н Доган, ще ги последва това, което направиха с моя съпруг", каза Ибрямова.

И добави, че обвинение срещу депутата може да се повдигне, само ако имунитетът му бъде свален. Ибрямова вярвала, че председателят на 50-ото Народно събрание няма да се съгласи да свали имунитета, "защото е юрист".

На въпрос: "Кой стои зад задържането на съпруга ѝ", жената отговори с друг въпрос: "Според вас кой стои зад това?".

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Десислава Пеева, БТА