На сцената до него застана Илон Мъск

Доналд Тръмп се завърна на мястото, където беше извършено покушение срещу него. Той се качи на същата сцена, на която куршум мина на няколко сантиметра от главата му. Този път милиардерът беше зад бронирано стъкло. Тръмп беше придружен в Бътлър, щата Пенсилвания от най-богатия човек на света  - Илон Мъск.

Само преди 2 години Мъск написа, че е време Тръмп да се откаже от политиката. Но днес двамата са първи приятели и Мъск налива милиони долари в президентската кампания на Тръмп. Снощи той за първи път участваше в предизборен митинг на републиканеца.

Бодикамера показва „Сикрет сървис” край тялото на мъжа, стрелял по Тръмп (ВИДЕО)

"За 16 мъчителни секунди, докато течеше стрелбата - времето спря. Това чудовище отприщи чисто зло от своето снайперско гнездо, недалеч от тук. Но ръката на провидението и милостта на Господ не позволиха злодеят да постигне своята цел", заяви Доналд Тръмп. 

"Както виждате не съм просто MAGA (Make America Great Again). Аз съм радикален MAGA. На първо място искам да кажа, че за мен е чест да бъда тук. Истински тест на личността е как човек действа под обстрел. Ние имаме един президент, който не може да се качи по стълбите и друг президент, който вдига юмрук след като е бил прострелян. Борба, борба, борба! Докато кръвта се стича по лицето му", подчерта Илон Мъск.

Редактор: Станимира Шикова