88-годишен пътник е пострадал

39-годишен шофьор на автобус, за когото е установено, че е употребил амфетамин, причини пътен инцидент в Бургас.

Шестима пострадаха при катастрофа с автобус на пътя Стара Загора-Раднево

При катастрофата на пода на превозното средство паднал 88-годишен пътник и си счупил лявата тазобедрена става. Той е настанен за лечение в УМБАЛ-Бургас, без опасност за живота.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за амфетамин. На мъжа ще бъде направен и кръвен тест. Задържан е за срок до 24 часа, а автобусът е иззет. По случая е образувано бързо производство.

От ръководството на “Бургасбус”, компанията собственик на автобуса, излязоха с позиция до медиите. Публикуваме я без редакторска намеса:

До излизането на резултатите от кръвния тест, който се извършва  във ВМА-София, по никакъв начин не може да се твърди, че шофьорът на автобуса е употребил каквито и да е упойващи субстанции. Предварителното оклеветяване на водача е некоректно и подвеждащо. През последните месеци случаите на фалшиво положителни проби за употреба на такива вещества, сред които и на служители на МВР, са много и те категорично се опровергаха след кръвните проби. В много от случаите се касае за прием на лекарства след заболяване, болкоуспокояващи медикаменти или енергийни напитки. Затова призоваваме преди да се правят каквито и да е внушения, да се изчакат медицинските заключения по случая.