Операции се провеждат в Хасковско и Варна

Десетки арестувани при акции на полицията срещу купения вот. Арести и обиски на домове има в няколко области у нас. Десет дни преди изборите започна и превозването на бюлетини към избирателните райони в страната. А в София държавната фирма „Информационно обслужване” направи демонстрация на компютърната обработка от гласуването. 

„Вече имаме девет задържани, намерени са лични карти със списъци с адреси, дози наркотици, цигари без бандерол. Издадени са 21 протокола. Разговори са проведени с всички, за които има сигнали”, каза в ефира на „Здравей, България” директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Иван Расоков.

Акцията там започна още преди изгрев. Проверените обекти са 73, 3 са преписките за съмнение за търговия с гласове, а досъдебните производства са 5. Униформените влязоха едновременно на няколко адреса в Хасково, Узунджово и в Любимец.

„Тези обекти са набелязани след извършен анализ от предходни избори, където има рискови лица за търговия с гласове”, обясни още Расоков.

Акция „купен вот”: МВР продължава проверките преди изборите (ОБЗОР)

От една от къщите с магазин в Любимец беше отведена млада жена, а децата й останаха при баба им.

„Открит е списък, като ще се уточнява за какво е бил. Намерени са и цигари без бандерол”, твърди още шефът на полицията.

В магазина на съседната улица униформените отново попаднаха на списъс с имена и суми между 60 и 100 лева.

„Няма никакви списъци. Това са хората, на които съм продавала продукти на вересия”, твърди продавачката там. 

По информация на NOVA акция се провежда и във Варна. Тя е започнала в полунощ, като към момента има 9 задържани и 4 образувани досъдебни производства.

„Включени са отдел „Криминална”, „Икономическа” и „Охранителна” полиция. Изградени са КПП-та”, коментира говорителят на ОДМВР – Варна Светла Златева.

Спецоперация тече и на територията на Благоевградска област. Задържаните са 20. На един от адресите са намерени три лични карти на мъж, който преди това ги е обявил за изгубени. Открити са и наркотици.