Събитието насочи вниманието към новите инициативи за укрепване на европейската индустрия

У нас докладът на Марио Драги за бъдещето на европейската конкурентност обедини властта и бизнеса в разговор за развитието на българската икономика. Това се случи на първия по рода си Форум за новата икономическа стратегия на ЕС, който се проведе в столицата и беше организиран от Green Transition Forum и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори (БФИЕК).

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Основната цел на събитието е да насочи вниманието към новите инициативи за укрепване на европейската индустрия и производителност, които са записани в доклада "Драги".  Според министъра на икономиката акцент трябва да бъде подпомагането на зеления и цифров преход.

Какви са пречките пред икономическата свобода на България

„Необходими са споразумение с богати на ресурси страни, за да се натрупат запаси в критични области. Както и по възможност създаване на индустриални партньорства, за да се осигури верига на доставки на ключови технологии”, подчерта Петко Николов, министър на икономиката и индустрията.

 „Ако успеем да постигнем ясна визия, ясна стратегия, ако успеем да впрегнем институциите по правилен начин, ако имаме силна политическа воля- със сигурност можем да превърнем доклада на г-н Драги в една своеобразна пътна карта на нашия успех”, подчерта Красимир Якимов, заместник-министър на иновациите и растежа.

Редактор: Станимира Шикова