Обвиняемият поиска разрешение, за да седне, тъй като не се чувства добре

Софийският градски съд даде ход на делото за изменение на мярката за неотклонение "задържане под стража" по искане на Стефан Димитров. Той обвинен за участие в организирана престъпна група за контрабанда и корупция в Агенция "Митници".

В началото на заседанието съдът даде разрешение на обвиняемия Стефан Димитров да седне, тъй като не се чувства добре.

Съдът остави Стефан Димитров за постоянно в ареста

Стефан Димитров е обвинен участие в ОПГ заедно с баща си – Марин Димитров, бившия директор на Агенция „Митници" Петя Банкова и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

Софийският градски съд уважи искането на бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова за по-лека мярка за неотклонение и ѝ наложи парична гаранция от 10 хил. лева след шест месеца в ареста. Освен за участие в организирана престъпна група, бившата директорка на Агенция "Митници" Петя Банкова е обвинена и за оказване на принуда – командировала е 18 души на различни длъжности в страната, като някои от тях са били и повишени.

По делото за пране на пари и подкупи е обвиняем и Никола Николов – Паскал, който бе обявен за общодържавно издирване. При съвместна акция на сръбските и българските спецслужби на 27 септември, той бе арестуван. Софийската градска прокуратура е предприела необходимите действия за екстрадицията му.

Аферата „Митници”: Стефан Димитров отново отговаря пред съда

На Николов е наложен 18-дневен арест от съд в Белград. Той обаче може да бъде удължен максимално до 40 дни, ако българската прокуратура поиска, за да изпрати всички необходими документи за екстрадицията му.

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БГНЕС