Ники Кънчев:

Едно е сигурно - VIP Brother никога не е бил по-актуален, повече в крак с времето. Дали живеем във времето на жената или все още сме във времето на мъжа?
Темата е адски интересна. Възможно ли е царството на жените? Утопия ли е митът за амазонките или мини-общество, живяло действително в древността, при това недалеч от нашите земи? Продуктивен ли е феминизмът? Кога жената е по-силна от мъжа и в какво? Аз съм джентълмен по природа. Харесвам жената, когато е женствена, но и когато е силна. Не мисля, че тези нейни качества се изключват взаимно. Трябва ли едното да надделее или могат да се допълват в хармония? Това за мен е големият въпрос пред съдбата на съвременна жена. Да видим какъв отговор ще даде Big Brother!

Алекс:

Като единствена жена водещ на този сезон искам да заява, че именно този сезон чакам от години, царството на жените. Аз вкъщи живея в женско царство, сега искам да видя какво ще е и в Big Brother да е така. Дали ще е същото като у нас?

Азис:

Включвам се в предаването и ще водя заедно с прекрасната Александра Сърчаджиева. Двамата ще водим ежедневните епизоди, които проследяват случващото се в Къщата, а аз знам много добре какво и как се случва, защото имам предимството, че съм живял там.
Big Brother е шоу за човешките взаимоотношения, шоу, в което можем да огледаме собствдените си страхове, да се погледнем отстрани. Съквартирантите, макар и популярни са и също нормални хора - и те обичат, създават приятелства, ядосват се, имат чувство за справедливост, носят своето его, могат да са добри, лоши.