Мира Добрева

Роден град:  Златоград

Образование:  Висше

Възраст: 46 години

Зодия:  Лъв

Семейно положение: Омъжена

Професия: Журналист

Вредни навици: Пия твърде много кафе, събуждам се твърде бавно. Тренирам твърде много, храня се прекалено придирчиво. Чувството ми за хумор понякога мъжделее едвам, друг път избухва като неочакван фойерверк

Хобита и интереси: Хобито ми е обозначено с един твърде скучен като определение, но твърде ясен термин - планинско катерене. Напоследък посвещавам всеки свободен час на Планината. Ненапразно е написана с главна буква. Осланям се на нейното величие, въздигаща емоция и неподправен живот. Там намирам много от отговорите, които търся и често не виждам в забързания делник - сред пушещите ауспуси и картечния ритъм на столичния град.

По повод интересите ми - свързани са основно с професията ми и възможностите, които тя ми дава - да чета много, да търся необикновени източници на информация, с любопитство да откривам нови светове всеки ден. Вярвам, че всеки човек който срещна, е своеобразна вселена от емоции, чувства, мисли и вълнения... Затова обичам да се срещам с хората, интересно ми е да ги слушам. Оставям ги да ми разказват с часове.

Опиши себе си с няколко думи: Като цяло намирам се за човек, с който е лесно да се общува. Много обичам хората и изпитвам детинско любопитство към историите и живота им. 

Най-добрите думи, които са казвали за теб: Най-трогателно се чувствам от думите на децата ми за мен и сега ще Ви споделя един смс от дъщеря ми - нещо, за което тя сигурно ще ми се разсърди, но аз наистина никога няма да забравя написаното: " Мами, всичко, което искам, е някой ден да бъда като теб! Обожавам те! Ти си най-прекрасното същество!"

С какво се гордееш: Гордея се с израстването си. То е предимно в духовен план, струва ми се. И за мен е ценност, която е далеч по-скъпа от всичко материално. Гордея се с децата си, с родителите си, със семейството си. Гордея се с всичко, което постигнах и с начина, по който го постигнах.

Трите неща, без които не можеш да живееш в Къщата: В Къщата ще се науча да живея без предметите, с които сега мисля, че съм неразривно свързана - телефони, компютри, телевизори, таблети. Ще ми е трудно без новините от външния свят. Без комфорта на дома ми. Без забързаното време ще ми е трудно сигурно. Толкова съм свикнала да имам много работа, че се опасявам, че нямането на работа ще ме притесни ;)

Дата на напускане: 29.10.2018

Всичко ще си дойде на мястото

Телевизионната кариера на Мира започва в NOVA преди 20 години. Смята работата си за удоволствие, няма търпение да започне работния й ден и да се впусне в него. „Семейството е трудност в наше време, защото семейството е едно напрежение. Всеки ден имаш да готвиш, всеки ден имаш да чистиш и всеки ден имаш да обърнеш внимание на децата . Всеки ден трябва да полагаш усилия да общуваш нормално със съпруга си . Въпреки че някои хора си мислят „На тези им е лесно, а на мен ми е много трудно.“ Не, на никой не му е чак толкова лесно и никой не е чак толкова щастлив, спокойно“, споделя тя.

Твърди, че плаща данък обществено мнение и би избрала да не известна, когато е майка, когато е на море. „Ако не бях известна, щях да си хвана гадже“.

Харесва й идеята за женско царство. Иска да види дали жените могат да са обединени „Като едната донесе ябълка на другата, останалите да не изплюят бръмбари по нея. Най-много обичам чепатите характери, много обичам сложните характери. Смятам, че ще ги покоря. Умирам от страх, че някой може да ме нарани“.