Спектакълът на Цирк дю Солей разказва една тъжна история за човек, който не може да намери своето място в живота

Артистите от Цирк дю Солей представиха спектакъла си "Kooza" във Виена. Спектаклите в австрийската столица ще продължат до 15 юни.

 

Едно от значенията на "Kooza” е "съкровище". Името говори само за себе си, тъй като символизира идеята на шоуто - цирк в кутия. Спектакълът разказва една тъжна история за човек, който не може да намери своето място в живота. Шоуто се състои от две части - акробатика и клоунадата. Те описват човешките способности с неговите силни и слаби страни, които са комбинирани с голяма доза чувство за хумор. Зрителите стават свидетели на неповторима гледка, гарнирана с голяма доза вълнение и страх. 

 

Цирк дю Солей е основан през 1984 г. в Монреал. Първоначално в нея влизат 20 артисти. Сега в нея работят повече от 5000 души от 50 държави, от които 1300 артисти.

 

Циркът не подмина и родната публика. Той се завърна на българска сцена със спектакъла "Алегрия" - едно от представленията с рекорден брой зрители в световен мащаб. В София на сцената в зала "Арена Армеец" се качиха близо 60 акробати и музиканти.