Някои разновидности на растението могат да бъдат култивирани, за да бъдат влагани в храни

Всеки италианец ще ви каже, че пастата е здравословна и ви кара да се чувствате добре, но какъв ще бъде ефектът ѝ, ако тя съдържа канабис.

 

Точно това се опитват да покажат италиански производители на изложение в Лондон, на което 200 италиански компании представят хранителната си продукция, предаде "Ройтерс".

 

Канабисът най-често се асоциира с психоактивния ефект на марихуаната, но някои разновидности на растението могат да бъдат култивирани, за да бъдат влагани в храни. В Италия това е разрешено от 1998 година, но има стандарти за пределно допустими количества тетрахидроканабинол - естествена съставка и основно психоактивно вещество в канабиса.

 

На изложението в Лондон, наречено Белавита, производителите показват, че се опитват по всякакъв начин да направят продуктите си по-привлекателни и отличаващи се от тези на техните конкуренти.