Какъв е шансът всичко това да се случи в живота на един човек?

 

Да те удари гръм е на късмет. До този извод стигна канадец, спечелил 1 милион долара от лотарията, след като бил покосен от мълния. Има ли късметлийски гръмотевици и у нас разказа екип на Новините на Нова.

 

Това, че Пит Маккати спечелил 1 милион долара от лотарията не изненадало близките му. Те вече знаели, че късметът е с него. Точно както, когато бил на 14 години - тогава го ударила мълния и оцелял. 

 

Серията от странни случки не свършва дотук. Преди две години дъщерята на Пит също била ударена от гръм по стряскащо подобен начин.

 

Какъв е шансът всичко това да се случи в живота на един човек изчислява професорът по математика в университета на Монктън.

 

"Печалбата от лотарията, светкавицата – и то баща и дъщеря да бъдат ударени по един и същи начин – шансът е приблизително 1 на 2.6 трилиона”, обяснява проф. Софи Лежер.

 

Аналог на странна проява на късмет си имаме и у нас. С едно изключение - без печалба от тотото. В дома на семейство Ковачеви от Кочериново да те удари мълния се предава от поколение на поколение. Василка и дъщеря й Детелина вече знаят какво е да те удари гръм.

 

Тази пролет мълнията застига и току-що забременялата Детелина. Мълниите в този дом все още не са донесли печалба от лотарията, но пък наесен щъркелът ще донесе бебе.

 

Репортер: Екатерина Николова