Във Facebook страницата на Новините на Нова също се разрази спор по темата

 

Вълна от реакции в социалните мрежи, след като депутатите окончателно сложиха край на санирането на парче и своеволното остъкляване на балконите в блоковете. Във Facebook страницата на Новините на Нова едни срещу други се изправиха поддръжници и противници на новите правила. 

Още по темата

 

Ето и някои от коментарите на наши зрители: „Слава Богу, малко ред най-накрая!", „Решението е много добро заради преобладаващата липса на вкус у българина”, "Забранете всичко”, „Защо направо не ни въведат и купонна система и дневни дажби за храна и вода”.

 

В един от жилищните блокове в София дограмите вече са подменени, а санирането е на финалната права. За да се случи всичко това обаче, оттук нататък трябва да има съгласието на поне половината от съседите или разрешение от кмета на общината.

 

Столичният квартал „Красна поляна”. От построяването на един от блоковете преди 20 години ремонт почти не правен. Затова съседите се заемат с нелеката задача изцяло да променят облика на сградата. 

 

Първоначално всеки от съседите сам закърпвал проблемите по блока. Оказало се мисия невъзможна. За да спрат конфликтите, започнали общ ремонт на цялата сграда.

 

Бонус държавата дава само на съседите, които вече са действали на парче.

 

"Тези балкони, които са остъклени – остават”, поясни Найден Зеленогорски.

 

С промените – при отказ за извършване на спешен ремонт в даден жилищен блок, домоуправителите ще се наказват с глоба от 500 до 1000 лева.