Ще се изисква интегрирането им в обществото като условие за оставането им в страната

В Германия се обмисля въвеждането на нови закони, които ще изискват интегрирането на бежанците в обществото като условие за оставането им в страната.

Още по темата

 

Проектозаконите включват изучаването на немски от бежанците и без ограничаване на жените да работят. Ако тези условия не бъдат изпълнени, след три години може да бъде отменено разрешителното за заселване на бежанците, предаде "Ройтерс", цитирана от БГНЕС.

 

„За тези, които отказват да учат немски, за тези, които отказват да позволят на роднините си да се интегрират. Например, жени или девойки, които отказват предложения за работа, за тях не може да има неограничено във времето решение след три години“, коментира вътрешният министър Томас де Мезиер.

 

Според министъра страната трябва да се стреми към връзка между успешната интеграция и давността на разрешението за престой в Германия.

 

И вицеканцлерът Зигмар Габриел подкрепя предложенията. Пред местни медии той подчерта, че интеграцията не просто трябва да бъде подкрепяна, а изисквана.

 

В Германия расте напрежението заради броя на бежанците, приети в страната. През миналата година германия прие над 1 млн. души, а от началото на тази година броят им нарасна с над 100 000. Някои десноцентристки партии и медии са на мнение, че големият брой мигранти предизвикват културен сблъсък, доколкото някои мигранти и бежанци не се интегрират социално и културно с местните общности.