13 души са арестувани за нападението, съобщава Ruptly

Жертвите от атентата на летище "Ататюрк" продължават да растат. Една от ранените жени почина в болница тази нощ и жертвите са 42 души. Броят на пострадалите е над 230 души, като 40 от тях са в изключително тежко състояние.  

По информация на Ruptly за атентата са задържани 13 души, сред които 3 чужденци. 

Reuters съобщава, че според турските власти поне един от нападателите е чужденец. 

Разследването на продължава, като турските власти проучват записите от охранителните

Според шефа на ЦРУ нападението носи белезите на групировката ИДИЛ. Така Джон Бренан потвърди вече лансираната от турския премиер информация. Шефът на ЦРУ обаче подчертава, че в повечето случаи ИДИЛ никога не е поемала отговорност за атаките, които е извършвала в Турция.камери, свидетелствата на очевидци и любителските кадри от мястото на трагедията. Засега все още никой не е поел отговорност за кървавия атентат.

Турските власти разпространиха кадри с двама от атентаторите. На едните се вижда мъж с

черно яке минути преди експлозията. На други кадри е заснет друг мъж, отново облечен в черно, който открива стрелба по пътниците.

Междувременно животът в Истанбул се връща към нормалния си ритъм. 

"Засега аз и семейството ми ще останем в Турция. Ние ще победим тези лоши хора", заяви Юксел. Той е с двойно българско и турско гражданство и живее близо до летището, което стана мишена на кървавия атентат.  

Освен преките щети от атентата, Tурция е изправена пред икономическа криза заради отлива на туристи. Серията от терористични нападения през последните месеци може да отнеме препитанието на стотици хиляди.

Провален ли е туристическият сезон? Kак се живее в постоянен страх от тероризъм? Какви са коментарите в турските медии? Отговорите - във видеата.