Искам си живота обратно, заяви той

Найджъл Фараж подаде оставка като лидер на британската националистическа партия ЮКИП,

По темата

съобщи "Guardian".

Един от най-големите привърженици на излизането на Великобритания от ЕС заяви, че чувства, че е изпълнил своя дял и няма какво повече да направи след вота за Brexit.

"По време на кампанията за референдума казах, че искам страната си обратно. Сега искам живота си обратно", заяви Фараж, който е и евродепутат.

Това е вторият път за последната година, в който Фараж обявява, че се оттегля. Този път обаче той заяви, че решението му е окончателно. 

В реакция единственият представител на ЮКИП в британския парламент Дъглас Карсуел публикува емотикона на усмихнато човече със слънчеви очила в профила си в Twitter. 

Преди дни по време на заседание на Европарламента председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се обърна към Фараж с думите: "До известна степен съм много изненадан, че въобще сте тук. Вие се борехте за излизането от ЕС. Британският народ гласува за излизането. Защо тогава сте тук?". 

Самият Найджъл Фараж пък беше освиркан от европейските депутати, и то още преди да е започнал словото си като водач на групата "Европа на свободата и пряката демокрация". Фараж, който водеше кампанията за напускането на Великобритания от ЕС, призова за бързо подаване на заявление по член 50.

Припомнете си подробности.