Сигнал на зрител на Нова телевизия

Зрители на NOVA изпратиха в рубриката ни „Дръжте крадеца” видеоматериали от две кражби – в София и във Варна. От магазин във варненския мол са откраднати ножове на стойност 699 лева.

„Преди около 10 дни (на 6 юли) от наш магазин, намиращ се в МОЛ Варна, бе откраднат кухненски блок с ножове. Около 14:27 ч. в магазина влизат двама "господа" с шапки, които много щателно разглеждат магазина и различни продукти, докато в един момент единият мъж разсейва доста умело продавачката, докато другият просто взима и слага под якето си цял кухненски блок, пълен с ножове. Изпращам видео, което е заснето от нашите камери в магазина, кражбата се осъществява в 14:30 ч. След което двамата "господа" най-спокойно излизат от магазина. Държа да отбележа, че блокът е доста голям и тежък (не е като да откраднеш нещо малко и да го пъхнеш в джоба), подари което смятаме, че крадците са доста "вещи" в занаята си и вероятно не сме първите и нито последните потърпевши от делата им. Крадците много предвидливо са поставили шапки на главите си и лицата им не се виждат добре, но все пак се надяваме, че записите ще помогнат да бъдат разпознати и заловени”, пише Петя Банева.

Тя е изпратила и второ видео на друг магазин от веригата, който се намира на ул. „Раковска” в София. Там на 25 юни е откраднат мъжки часовник на стойност 250 лева.

Гледайте във видеото: