Каква е ситуацията около стадиона?

След по-малко от два часа на стадиона в Разград започва двубоя между „Лудогорец” и „Цървена звезда”. Денят премина спокойно, но за да са сигурни, че нещата ще продължат да бъдат такива и по време на двубоя, и след него, на стадиона пристигнаха 400 служители на полицията и на Жандармерията. Част от тях са командировани и от други части на страната.

По темата

Очаква се футболистите от "Цървена звезда" да пристигнат със специален ескорт. Проверки съпътстват пребиваването на сръбските фенове. В Разград е разположено и водно оръдие, което е в готовност да разпръсне хората при евентуална ексалация на напрежението.

Припомняме, че фенове на футболния отбор "Цървена звезда" вилняха в курорта "Слънчев бряг", подпалиха сепаре в заведение и влязоха в схватка с полицията. Двама полицаи бяха ранени, пострадали са и работещи в атакуваното заведение. Арестувани са 45 от феновете.

Всички случаи на ексцесии с участието на сръбски футболни фенове са станали тази сутрин в централната част в комплекса "Слънчев бряг" между 5 и 7 часа сутринта. На телефон 112 са били получени множество сигнали.  

Първите сбивания на футболните фенове със полицаите били край известна дискотека в центъра на комплекса. Пострадали двама униформени – те са с хематоми в областта на главата, а един от тях е и с порезна рана около 10 сантиметра в теменната област след удар с палка.

В същото време феновете вилнели на още няколко места в комплекса. В помощ на полицейските служители се включили и служители в търговски обекти, като трима от тях са пострадали.

Опитите на полицаите да озаптят сръбските фенове със стоп патрони не помогнали. Феновете само станали по-агресивни.

За започналите наказателни производства е уведомена Апелативна прокуратура Бургас, както и главният прокурор. Случая с агресивното поведение на сръбските фенове вече е поет от Районната прокуратура в Несебър.

Във форумите на някои от най-четените сайтове в Сърбия се отнасят остро към проявите на феновете на "Цървена звезда" в България.

Вижте коментарите им в галерията от снимки.

Каква е ситуацията около стадиона, вижте във видеото.