Това съобщават германски медии, позовавайки се на писмо, което Мохамед Далел сам е написал

Атентаторът от Ансбах е бил малтретиран в България, съобщават германски медии, позовавайки се на писмо, което Мохамед Далел сам е написал. 
 
По темата
В него той твърди, че е бил насилван у нас и точно затова не е искал да се връща в страната ни. Побоят бил в полицията, защото е отказал да даде пръстови отпечатъци. След това е бил изпратен в единична килия, в която е прекарал два месеца. Била му е отказана медицинска помощ, въпреки че е пристигнал ранен след ударите над родния му град Алепо, твърди още той.
 
След като е бил преместен в софийски бежански лагер, хуманитарна организация се е погрижила за него, завела го е на лекар и после в болница. Но операцията в България не е била възможна и затова са го преместили в Австрия.

Мохамад Далел не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие.

Това заявяват от българското вътрешно министерство, цитирани от БГНЕС.

„Сирийският гражданин е задържан на 19 юли 2013 г. при нелегално влизане в страната ни. Същия ден е настанен в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“-МВР. Съобразно стандартната процедура му е извършен незабавен преглед от дежурния медик, при който не са констатирани здравословни отклонения. По време на престоя си в специализирания дом чуждият гражданин не е подавал жалба за каквото и да е упражнено полицейско насилие. Лекуван е от остра вирусна инфекция с поставена диагноза и изписано медикаментозно лечение.

От проведените беседи е изяснено, че иска закрила в Р България поради страх от войната в Сирия, показал е белезите си по краката, получени от шрапнели”, уточняват от МВР.

На 29 юли 2013 г., чужденецът е подал молба до ДАБ. На 27 август 2013 г. той е предаден на регистрационно-приемателен център в София. Преди това отново му е извършен медицински преглед, при който не са констатирани здравословни проблеми и оплаквания, посочват още от МВР.