Фарук Бекташ изгуби контрол над автомобила си и помете жертвите на мост

Турският шофьор Фарук Бекташ, убил двама мотористи на пътя, беше обявен за общодържавно издирване. Днес той не се яви на съдебното заседание, на което беше решено той да бъде пратен отново зад решетките.

Заради изчезването му, близки и приятели на загиналите мотористи протестираха пред сградата на турското посолство в София. Те настояват виновникът за тежкия инцидент да понесе своята отговорност.  Мотористите искат да разберат дали турският гражданин е успял да напусне страната и ако това се е случило - кой и защо е допуснал подобно нещо. 

По темата

Инцидентът стана на 24 юли край Драгоман. Шофьорът Фарук Бекташ изгубил контрол над колата и ударил двамата движещи се мотористи, които загинали на място. Катастрофата станала на мост, а колата паднала, след като е скъсала мантинелата.

Инцидентът беше последван от няколко протеста на мотористи. Те поискаха по-строго наказание, защото Бекташ беше пуснат под домашен арест.

Моторджите се събраха и пред Съдебната палата в София и пожелаха да присъстват на делото, защото имало опасения, че турският гастербайтер може да се укрие, ако излезе на свобода.