Решението на Великотърновския апелативен съд е окончателно

Общинският съветник от Плевен Методий Петков остава в ареста. Решението на Великотърновския апелативен съд е окончателно. Той беше обвинен в хулиганство заради това, че заедно със свои приближени пребили и се гаврили със свой съгражданин. Общинският съветник не се яви на съдебното заседание. Но беше упълномощил двама адвокати да го представляват. С тезата, че Методий Петков изобщо не е присъствал на побоя и извращенията. 

Как всъщност се стигна до ареста на общинския съветник? Пред камерата на Нова Даниел Дереков разказа, че бил на риба в общински водоем с двама свои приятели. В този момент дошли Методий Петков и още десетки негови приближени започнали да го бият и да се гаврят с него. 

По темата

„В момента, в който дойдоха първата група роми 8-9 човека, единият от тях се провикна: „Няма какво да ги бавим, давай да ги почваме!” и в този момент Методий, този който беше слязъл от джипа ме удари с бухалка алуминиева в главата. 10 шева имам там, после още ме е удрял, а ромите бяха осверипели всеки спира колата, слизат по 4 по 5 и за да му докажат колко са му верни”, обяснява Даниел Дереков. 

Двамата приятели на Даниел успели да се скрият. Нападателите взимат личната карта на Даниел и я снимат с телефон, за да имат адреса му. 

„В портмонето ми бяха 200 лева. Взеха ги и в последствие Методий ми върна 100 лева от тях и вика: „Да имаш за лекари, за болници!” През това време другите отарашиха буса, взеха каквото имаше, инструменти и срязаха двете гуми на буса”, обяснява Даниел Дереков. 

Близките на общинския съветник в село Буковлък, където той живее, имат различна версия за случилото се.

„Тези хора са отшили на нашия язовир и си крадат постоянно риба и ние какво да направим. Да им купя един костюм нов или да им дам пендари. Добре, да предположим и ако съдът докаже, че те са крали, може ли за кражба да бъдеш пребит до смърт?”, пита бащата на Методий - Васко Рашков. 

Общински съветник от ДПС от миналата година, Методий Петков е задържан и разследван по различни случаи – от побои, рекет и шофиране без книжка до източване на ДДС и купуване на гласове. Петков е заподозрян и за намерено взривно вещество при посещение на Бойко Борисов в Плевен през 2012-та. Досега или е оправдаван, или е получавал условни присъди. Последно съдът решава, че е невинен преди месец по обвинението, че заедно с вече бивш депутат от ГЕРБ е искал подкуп от бизнесмен, за да го уреди с евросубсидии. 

Повече по темата гледайте във видеото.