Всички 300 души на борда оцеляха при аварийното кацане

Видео, публикувано в Twitter, показва паниката на пътниците в самолета на "Емирейтс", който се запали на пистата на летището в Дубай вчера. Инцидентът стана при приземяването на машината на международното летище.

Всички 300 души - пътници и екипаж, оцеляха при аварийното кацане. Те бяха изведени по аварийните пързалки от борда на горящия самолет преди пламъците да го погълнат изцяло. Загинал е един от пожарникарите, участвали в спасителната акция. 10 души са хоспитализирани.

Това е най-сериозният инцидент в историята на авиокомпанията. Служители все още не могат да кажат каква е причината за инцидента.

След евакуацията пътниците са разказали, че са чули трясък при докосването на пистата, като всичко до момента е изглеждало нормално. След това вътре настанала паника - кабината се изпълнила с дим, а хората пищели. Веднага щом самолетът спрял, стюардесите успели да отворят аварийните изходи и бързо надули спасителните пързалки за навън.

Заради инцидента международното летище на Дубай бе затворено за около 6 часа. Полетите бяха възстановени около 19.00 ч. местно време снощи.