Близки на загиналите протестират пред турското посолство в София

Продължава издирването на турския гражданин, който прегази семейство мотористи край Драгоман. Вчера Фарук Бекташ не се яви в съдебната зала. 
 
Втори ден разгневени близки и приятели на загиналите протестират пред турското посолство в София. 
 
Владимир се чул за последно с родителите си, в деня преди да му да отидат на гости в Австрия.
 
„Тъй като и ние се прибирахме от път с моето семейство. Прибрахме се, чухме се да им кажем, че сме се прибрали живи и здрави и, че те на другия ден тръгват”, разказва Владимир Бойков, син на прегазеното семейство. 
 
По темата
Тръгнали, но стигнали само до Драгоман, където били пометени от колата на Фарук Бекташ. За първи път щели да останат за по-дълго при сина си. Щели да се порадват и на внучето си, което виждали само по скайп.
 
„Бяха решили да останат за две седмици, имахме планирани излизания с тях, мото-фестове имаше по нашия край. Бяхме решили да ходим на тях. Имахме и други планове да разгледаме околните градове, които са покрай нас в Австрия”, разказва опечаленият син. 
 
Владимир се надява турският гражданин, убил неговите родители, да бъде намерен и да получи справедлива присъда.
 
„Вярвам, че ще го открият, тъй като вярата е нещо, което нито могат да ни го вземат, нито може да се разочароваш от нея. Предполага се, че от турска страна е имало някакви способи да му помогнат да избяга, съдийката, която го пусна под домашен арест”, заявява Владимир. 
 
Днес, за пореден път, разгневени близки и приятели на загиналите поискаха оставката на съдийката. Освен пред съда, протестираха и пред турското посолство.
 
Пред БНР турският посланик у нас Сюлейман Гьокче отрече дипломатите да имат нещо общо с изчезването на Фарук Бекташ и изрази съболезнования към близките на семейството.