След клане и почистване, месото се оскъпява до около 15 лв. за килограм - това е крайната цена за потребителя

От 17 лв. до 28 лв./кг. струва агнешкото за Великден на най-стария пазар у нас - Женския пазар в столицата, видя репортер на БГНЕС. Това месото, което традиционно всяко семейство купува за трапезата си на празника.

В навечерието на Великден: БАБХ проверява месото, яйцата и боите по магазините

Шилешкото без кости е на цена от 17 лв./кг, агнешката плешка е на цена от 23,99/кг., а агнешкият бут струва 28 лв./кг. Проучване сред производители овцевъди и козевъди сочи, че живи агнета на по 20-25 дни струват по около 10 лв. килограм живо тегло, което след клане и почистване се оскъпява до около 15 лв. за килограм, което е това е крайната цена за потребителя. При ярешкото цените от производител са почти същите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС