Има ли нарушение и какво се случва в Рио?

Завърна се българският колоездач, който пострада на Олимпийските игри. Стефан Христов се размина само с леки наранявания. Неговият отговор след скандалните клипове на дърпане за бутилка с вода - има ли нарушение и какво се случва в Рио?

Кадри от Обиколка България 2015-а. А в кадър е Стефан Христов - спечелил и състезанието и единствената ни квота в колоезденето за Олимпиадата в Рио. Показахме ви кадрите преди близо две седмици, а обвиненията и клиповете дойдоха от другия ни добър колоездач - Николай Михайлов.

По темата

На кадрите ясно се вижда състезател 22 - Стефан Христов, който посяга да вземе вода, но вместо това я задържа от 5 до 10 секунди. А в две от ситуациите така и не взима бутилката с вода.

Тогава от Българския колоездачен съюз обясниха, че нарушение няма, тъй като няма и правило колко да се държи бутилката. А кадрите трябвало да се представят на съдиите след състезанието, за да се прецени има или не нарушение.

Стефан Христов все пак стартира участието в Рио на 6-и август. След първите 70 километра обаче падна. И не само той. За голям брой участници състезанието приключи. Христов се размина с леки наранявания. А днес вече е в България.

„Затвориха ме и влязох в канафката. Точно там имаше проблем с настилката, имаше и голямо паве”, разказва Стефан Христов.

Сега се надява да се възстанови, за да участва отново в обиколката на България. А за миналогодишната обиколка отрича да е нарушавал правилата.

„Имам доста спечелени състезания. По-силни от обиколка на Бъглария. Мисля, че съм се доказал и не мисля, че има какво да го коментираме. Държането си е в нормите на нормалното и си има съдии - както се вижда и на клипчето”, казва още състезателят Стефан Христов.

Появиха се и съмнения - нашият репортаж да е повлиял на представянето на българина в Рио. Дали е имало нарушение, или не - споровете и обвиненията продължават.  

А хаосът в Рио продължава. Самият спортен министър определи така Олимпиадата. Българските представители потвърждават за неуредиците в бразилската столица.  

Повече по темата гледайте във видеото.