Инцидентът е станал на бензиностанция

Изтичане на газ от бензиностанция отцепи голям район в Пловдив. Инцидентът е станал при зареждане на автомобил с пропан-бутан.

Инцидентът е станал малко след 11:00 часа. Служителите на бензиностанцията разказват, че в момента, в който зареждали поредния автомобил с газ, се чуло странно свистене и изведнъж резервоарът за газта се спукал.

 
По темата

„Изведнъж започна да изтича, да изпуска. Не знаем какви са причините”, разказва Гълъбин Рачев, служител на бензиностанцията. „Действахме по най-бързия начин, без да се паникьосваме”.

Персоналът на бензиностанцията веднага спрял горивото към колонките и напуснал обекта. На мястото пристигнали две пожарни.За да овладеят опасното изтичане, огнеборците обливаха с вода дефектния резервоар повече от 5 часа.

Според първоначалния оглед фланецът на изпускателния кран се е спукал. Най-вероятно е бил амортизиран, но от пожарната отказаха коментар.

По време на инцидента в бензиностанцията е имало само един клиент с автомобил, който веднага е напуснал. В района се усещаше силна миризма на газ, което притесни хората.

Полицията предупреди живеещите в района и работещите в близките фирми да имат готовност за евакуация. Токът в квартала е спрян, а движението се отбива само в крайната лента на булеварда.

Малко по-късно течът на газ беше преустановен.

 
Снимки: Благой Бекриев