Не достигат мотриси и локомотиви, а на места има и ремонти

В разгара на лятото - отново хаос по гарите, заради ремонти и отменени влакове.  Заради липсата на локомотиви още на 27 юли ръководството на „Пътнически превози” ограничи движението на някои пътнически влакове по общо 11 направления в цялата страна. 

Заради ремонти по трасето между Белово и Стамболийски, пътниците се извозват с автобуси. Слизайки от влака обаче, пътниците са в неведение как точно ще стигнат до крайната си цел. Някои прекарват часове на гарата без да знаят в кой автобус трябва да се качат. 

На гарата в Стамболийски днес имаше и друг проблем – няколко автобуса не можеха да тръгнат близо час заради неправилно паркирал автомобил.

От БДЖ викнаха полиция, но патрул не се появи. След час чакане се появи виновникът за хаоса.

И докато на гара Стамболийски все пак има някаква информация, то по малките спирки ситуацията е различна. На гара в Първомай нервите на много пътници са опънати заради отменените влакове към Пловдив и Димитровград. Пътниците разказват, че не знаят кога и дали ще пътуват.

По това скоростно направление автобусите, които железницата осигурява обаче, не могат да конкурират влака. Времето за пътуване с рейса е двойно по-дълго.

От БДЖ са категорични - автобус без табели с маршрута не се движат. От държавната железница напомниха, че всеки може да подава сигнали за нередности на сайта на БДЖ и на телефон 0 700 10 200.