Той беше приет в реанимацията на Военна болница на 14 август, след като получи масивен инсулт

Състоянието на журналиста Димитър Цонев засега не се влошава, въпреки че остава все още тежко, научи „24 часа”. Цонев е със стабилизирани жизнени показатели.

Той беше приет в реанимацията на Военна болница на 14 август, след като получи масивен инсулт.

По темата

Изследването на скенер установи в неделя, че Цонев е с хеморагичен инсулт. Причината е спукване на една от няколко аневризми на кръвоносни съдове в мозъка. Още на следващия ден пациентът премина емболизация - интервенционална терапия, при която спуканата аневризма се "затваря" чрез специални платинени нишки, наречени койлове. Те се въвеждат по съдов път под ангиографски контрол. Целта е да се овладее кръвоизливът. Към момента няма нови кръвоизливи, предстои пореден преглед на скенер в близките дни.

Семейството се прибирало вчера от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря им Деси Цонева и внучето им. Цонев шофирал и изминал около 300 км от Варна към София. В един момент спрели по пътя и тогава той казал, че му е лошо и го боли главата.

"Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар", разказва Мариана Цонева. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка. През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо друго.

Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница, където е и в момента.

Дъщерята на Цонев призова в социалните мрежи: "Приятели, молете се за татко... Моля ви!".