Има ли скрита цел в номинацията му?

В телевизионно интервю кандидатът за президент Пламен Орешарски обяви кой стои зад номинацията му. По думите на бившия премиер това са млади хора от корпоративния сектор, които имат успешен бизнес. Орешарски обясни, че въпросът „Кой” му се задава вече три години, а по време на неговото управление като премиер политическите лидери са били в основата на „Кой”. Точно това бил и един от мотивите му да се кандидатира като независим, за да не повтаря старата си грешка. 

По темата

Има ли скрита цел в кандидатурата на Пламен Орешарски за президент на България коментира в „Часът на Милен Цветков” журналистът Явор Дачков и икономистът Светлозар Съев.

„Мисля, че неговото управление беше успешно. Тук за съжаление се провали политически, защото избра да изиграе ролята на троянски кон в предизборната кампания без никакви шансове. Той няма шансове да стане президент. Това е кандидатура на ДПС, която е насочена срещу БСП. В подкрепа на Борисов донякъде и за елиминиране на Лютви Местан, който има някакви претенции за турския електорат”, на мнение е Дачков.

„Право е на Пламен Орешарски да се кандидатира. Фигурите, които се издигат в момента, не са достатъчно разпознаваеми и избираеми в обществото. Тези избори са характерни с това, че доста хора ще се кандидатират не, защото искат да станат президенти, а заради желанието да влязат в политиката. Те рано или късно трябва да започнат да се състезават. По този начин дават своята заявка. Поне 15-16 ще бъдат независимите кандидати”, заяви Светлозар Съев.

Какво още коментираха те – гледайте във видеото.