Вълна на недоволство срещу исляма в европейските държави

Протести срещу мигранти се проведоха в Гърция и Чехия.

В Прага множеството размаха флагове и издигна лозунги срещу ислямската религия. Към тях се присъедини и лидерът на британския клон на антиимигрантската организация ПЕГИДА Томи Робинсън. Той се обърна към тях с думите, че мюсюлманите „насърчават политическото превъзходство на исляма във всяка държава" и на "поддръжниците на шериата", които нямат друг дневен ред освен „смърт и разрушение".

В Гърция в Хиос също имаше демонстрации срещу бежанците. Стотици местни излязоха по улиците на града и поискаха незабавни действия за намаляване на броя на мигрантите, стичащи се в страната. 

По официални данни повече от 13 хиляди бежанци остават блокирани на островите по източното крайбрежие на Егейско море. Почти ежедневно в бежанските центрове в тези райони има сблъсъци и протести. Вижте кадри от последните размирици в Хиос на 24 септември, когато мигранти се биха с тояги и камъни. 

През април Гърция започна депортиране на мигранти от островите Лесбос и Хиос обратно в Турция, по силата на спорното споразумение, което Брюксел и Анкара сключиха на 18 март тази година.

Видеа: Ruptly