Премиерът припомни, че ГЕРБ ще обяви кандидата си за президент в неделя

Желая успех на опозицията с вота на недоверие, който смятат да внесат”. Това каза премиерът Бойко Борисов при посещението си в Луковит в четвъртък. Там той откри саниран жилищен блок.

По темата

От БСП се заканиха да искат „главата” на правителството заради смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева.

Кабинетът на Орешарски, например, не пита най-голямата партия – ГЕРБ, чии кандидатури да издига навремето”, коментира още министър-председателят.

Той допълни, че Бокова е в правото си да остане в надпреварата за поста в ООН. В сряда тя обяви, че не вижда причина да се оттегля.

Борисов припомни, че президентската номинация на управляващата партия ще бъде обявена в неделя на пресконференция в НДК.

"С програмата за саниране на жилища, която е на 100% безплатна за гражданите, провеждаме най-социалната политика, защото парите отиват при хората, битовите им разходи падат наполовина, вдига се цената на апартаментите", каза Борисов по повод откриването на санирания жилищен блок в Луковит.

Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата за саниране.

СНИМКИ ОТ ВИЗИТАТА НА ПРЕМИЕРА В ЛУКОВИТ ВИЖТЕ ТУК

Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин”, обясни Борисов. По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата.

Борисов изтъкна, че санирането на блока струва по-малко от лихвите за два дни по проекта за АЕЦ "Белене".

Ако не бяха Корнелия Нинова и Първанов, всеки два дни можехме да даваме по един блок на българите. С КТБ замина една готова магистрала „Хемус”. Всяко управление е донесло тотална щета на тази държава. Не говоря политически, това са фактите. 1,3 млн. лв. трябва да платим сега за това, което Първанов и БСП през 2006 г. са приели за "Белене" без да подпишат договор”, посочи Борисов.