Това е най-мощната стихия от повече от десетилетие

Хаос по пътищата във Флорида заради урагана Матю. Пред бензиностанциите се извиха огромни опашки, а магистралите са задръстени.

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Рекордните над 2 милиона души бяха предупредени, че трябва да се евакуират. Това предизвика огромни задръствания и безкрайни опашки по бензиностанциите.

Властите предупредиха, че Матю може да бъде унищожителна буря и да застраши живота на всички във Флорида. Властите призоваха хората да се запасят с храна, вода и батерии за поне 3 дни. А това предизвика и опашки в магазините.

Ураганът Матю е най-силната буря в региона от близо 10 години. Преминаването му през Хаити и Куба беше опустошително. Броят на жертвите достигна 26, а някои места в Хаити все още са откъснати от света.  

Армията също започна евакуация на фона на приближаващата стихия. В щата Вирджиния 44 самолета, сред които и ултрамодерните F-22, напуснаха военновъздушната база Лангли-Юстис и се отправиха на сигурно място в щата Охайо, навътре на американска територия.

Военновъздушната база Чарлстън в Южна Каролина изпрати навътре в страната 29 военни самолета. Три военни кораба напуснаха превантивно пристанището Мейпорт във Флорида и се отправиха на север.