Какви други вещи оставят те в подземната железница?

Разсеяни пътници в метрото в Мексико забравят велосипеди, обувки, телефони, но в Службата за забравени вещи, в която работи Донован Алварадо, най-изненадващо е наличието на две погребални урни, информира "Франс прес", цитирана от БТА. 

В края на сив коридор в станцията "Канделария" в центъра на мексиканската столица Алварадо ръководи служба за събиране на забравени или изгубени вещи във вагоните или на някоя от 195-те станции на метрото, което ежедневно превозва 5,5 милиона пътници.

По темата

Всяка година в слабоосветен офис се събират около 2000 вещи, сред които идентификационни баджове, раници, велосипеди, детски колички, дрехи и изключително голям брой обувки.

Старите телефони и мрачната атмосфера в офиса не са попречили на Алварадо и помощниците му да търсят разсеяните собственици. Донован започнал работа в офиса преди шест години и го оставил преди малко повече от година.

"Удовлетворението, че можем да върнем вещ на собственика ѝ, е голямо. Благодарността на хората, които идват при нас с насълзени очи, е безценна. Тази работа е чудесна", разказва Донован. 

40-годишният Алварадо, който носи синьо сако с логото на метрото, бяла риза и оранжева вратовръзка, съхранява най-важните вещи в горната част на метална етажерка - две погребални урни, намерени във вагони на метрото през декември миналата година и през януари. Мексиканските закони повеляват намерените вещи да не се съхраняват повече от шест месеца, но това не се отнася за погребални урни. Донован възнамерява да съхранява двете погребални урни колкото е необходимо.

Едната от тях е от лакирано дърво и върху нея е поставена плочка, върху която е изписано Ребека Менес Перес, родена на 14 септември 2010 г. и починала три години и половина по-късно, на 8 март 2014 г. Урната е украсена с две лепенки с форма на червени сърца, залепени от двете страни на метален ангел с разперени криле.

Другата урна е по-голяма. Върху нея има плочка с името Густаво Гуера Ордуна, който е роден през 1973 г. и е починал през 2000 г. Зад двете урни Донован е поставил изображение на Исус Христос, за да може, по думите му, Ребека и Густаво да почиват в мир.

Алварадо и помощниците му многократно се опитвали да открият близки на двамата починали, но опитите им се оказали неуспешни. Донован и колегите му все пак се надяват, че един ден представители на семействата на двамата починали ще се свържат с тях.