Не се месим в изборите в САЩ, заяви руският президент

Русия не планира да напада която и да било страна и не се меси в президентските избори в

По темата

САЩ, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

В реч на заседание в Сочи на Международния дискусионен клуб "Валдай" Путин увери, че Русия не възнамерява да атакува когото и да било. Това е смешно, глупаво и немислимо, подчерта той.

Руският президент обвини Запада, че преувеличава военната заплаха, която представлява страната му, за да оправдае увеличаването на собствените си военни разходи.
Русия не се меси в президентските избори в САЩ, каза Путин. 

"Към митичните, въображаеми проблеми се отнася и развихрилата се истерия, не мога да я нарека другояче, че Русия влияела на хода на настоящите избори за президент на САЩ". САЩ си имат множество наболели проблеми - от колосалния държавен дълг до полицейския произвол. Но очевидно елитът няма кой знае какво да каже, няма как да успокои обществеността и е много по-просто да се отвлече вниманието на хората върху руските тъй наречени хакери, шпиони, агенти на влияние и така нататък.

"Нима наистина някой сериозно мисли, че Русия може с нещо да повлияе върху избора на американския народ? Америка да не е някаква бананова република? Америка е велика държава", заяви Путин, цитиран от ТАСС и БТА.

Изборите престават да са инструмент на промени и се свеждат до скандали, до обсъждане на компромати, с извинение, до обсъждане кой кого къде ощипал, кой с кого преспал. Това просто преминава всякакви граници. А и, честно казано, ако се погледнат програмите на различните кандидати, прави впечатление, че са скроени по едни и същи шаблони. Разликата е малка или изобщо липсва, отбеляза Путин.