Обходени бяха още над 20 километра, част от тях при изключително тежки условия

Край на спасителната операция в Стара планина за днес. 500-те души, които участват в издирването, в подножието на връх Ботев, не откриха следа от 34-годишия колоездач. Мъжът изчезна преди шест дни и шансовете да бъде открит вече са почти нищожни.

Рано тази сутрин спасителите тръгнаха с надеждата, че днес ще открият Миро, който е в неизвестност от 6 дни.

По темата

„До неделя има пускане и спиране на телефон с цел пестене на батерии. А за да изкара човек толкова време в планината означава, че е в ниското и се е групирал и чака помощ и за нас има надежда”, обяснява Христомир, братовчед на Мирослав.

Обходени бяха поредните над 20 километра, част от тях при изключително тежки условия. Около 16 часа, издирването за деня беше прекратено.

„Това, което решихме е, утре една група от 10 човека ще провери един район, който ще бъде обходен и при хубаво време, отново, в района ще бъде вдигнат хеликоптер. За съжаление времето доста понапредна и се надяваме на благоприятен край", обясни ген. Константин Попов.

Спасителите уверяват, че са отишли до всяка точка, където би могъл да е изчезналият програмист.

„На всички възможни места, евентуално, до където може да е достигнал човека, бяха облетяни”, разказа Георги Станов от Планинската спасителна служба – Пловдив.

„Дори утре районът, който ще обикаляме, вече е обикалян, но там има дълбока хвойна и искаме още веднъж да проверим”, добавя ген. Константин Попов.

Въпреки неблагоприятните условия спасителите не са се отказали.

„Шанс има винаги, до доказване на противното”, на мнение е Георги Станов от Планинската спасителна служба – Пловдив.

„И наистина се надяваме на благоприятен край, по скоро с надежда, отколкото реално”, добавя ген. Константин Попов.

Издирването продължава и утре.

Репортер: Георги Манев