Гласуването става с валиден документ за самоличност

В 35 секци гласуват сънародниците ни в Съединените американски щати. Това е и максимално допустимият брой по закон за страни извън Европейския съюз. Те обаче са със 7 по-малко отколкото на предишните избори през 2014 г.

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.

По предварителна информация в САЩ и Канада не се очаква висока избирателна активност. Причината – кандидатите за президент забравиха да проведат кампания сред българите зад Океана. Възможно е обаче и нещата да се променят. Българите в САЩ казват, че биха искали да гласуват в референдума.

Ясен Дакаров се намира в една от избирателните секции в Чикаго, където се очаква да гласуват най-много българи. Важно е всеки избирател в САЩ да попълни заявление за гласуване, ако не е подал вече такова. Гласуването става с валиден документ за самоличност – български паспорт или лична карта. Последно гласа си ще подадат българите, живеещи в Калифорния, където има най-много отворени избирателни секции от целия регион на Съединените щати.

Репортер: Ясен Дараков

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".