От партията призоваха: "Гласувайте по съвест"

От АБВ отказаха да подкрепят директно един от двамата кандидати за президент, които отиват на балотаж и призоваха симпатизантите си да гласуват по съвест на предстоящия в неделя балотаж. 

А Вие кого ще подкрепите на балотажа? Гласувайте в нашата анкета тук.

По темата

Още в понеделник лидерът на партията Георги Първанов заяви, че "гласове в подкрепа на кандидата на ГЕРБ в централата на АБВ не се чуват", но не обяви категорична подкрепа за другия кандидат - генерал Румен Радев. Партията организира вътрешно допитване, за да реши кого да подкрепи на втория тур на президентския вот.

В четвъртък от АБВ обявиха и резултата от допитването. „Не подкрепям никого“ се препоръчва от 3,45%, подкрепа за Цецка Цачева от 6,9%, подкрепа за Румен Радев от 20,69%, а  по съвест – 68,97%.

Затова от партията препоръчват на всички, подкрепили Ивайло Калфин на първия тур, в неделя да гласуват по съвест и коментират "Не това е битката, която ще доведе до исканата и търсена от всички ни промяна, тази битка предстои". 

В деня на балотажа следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота.