Трима души загинаха, шестима са в болница

Трима души загинаха при четири поредни пътни инцидента на магистрала "Тракия". Четирима души са настанени в болница. 

По темата

В 6 часа сутринта турски тир пада от виадукта, помитайки със себе си автомобил. Двете превозни средства падат от 30 метра височина. Загинали са и двамата шофьори, а жена е в реанимация с фрактура на таза и на лумбален прешлен. 

СНИМКИ НА ПАДНАЛИЯ ТИР ВИЖТЕ ТУК

Около час по-рано на същото място се удрят две коли, а щетите са само материални. Докато МВР обработват първия инцидент, стават свидетели на втори - пак между леки автомобили - и там има пострадали.

Третата катастрофа е между три коли. Загинал е водачът на единия от тях. По информация на NOVA именно това местопроизшествие опитва да избегне шофьорът на тира, когато полита от виадукта. 

От МВР все още не се наемат да правят връзка между катастрофите.

"Настилката е била мокра и е имало мъгла. Това е била и основната причина за първата верижна катастрофа, която се случва, следвана от втора”. Това заяви регионалният министър в оставка Лиляна Павлова в коментар на пътните инциденти на автомагистрала „Тракия“, станала в района на Вакарел.

Павлова подчерта, че асфалтът не е бил заледен.

Проверката на прокуратурата и следствените органи е приключила и движението през пътния възел вече се осъществява в активната и изпреварващата лента. Ограничено е преминаването в аварийната като мястото е обозначено със светеща сигнализация и бализи. Движението се регулира от „Пътна полиция“, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Мантинелата ще бъде възстановена в събота.

Според предварителната версия възможната причина за катастрофата е заледената настилка и лошата видимост. 

Временно е ограничено движението при км 24 до км 21 по "Тракия" в посока София (след разклона за Вакарел). Движението се осъществява двупосочно в една лента при км 26 на магистралата, преди разклона за Вакарел, в посока София.

Опашката от автомобили е дълга 6 километра - има редица коли, камиони и близо 10 автобуса.
 

Репортери: Мария Милкова, Владислава Тричкова, Златина Зехирова