Три катастрофи имаше на магистрала "Тракия" в петък

Тежки катастрофи отнеха живота на шест души в петък. Три от тях бяха на автомагистрала „Тракия“. Има и трима ранени, а при едно от произшествията тир и лек автомобил изхвърчаха от виадукт на магистралата. Фатален пътен инцидент имаше и край Луковит. 

По темата

Като възможни причини за инцидентите са мъгла, превишена скорост и заледен участък. От Агенция „Пътна инфраструктура” обаче заявиха, че пътят е бил обработен срещу заледяване.

Председателят на Съюза на автоинструкторите в България Йонко Иванов заяви в „Събуди се”, че не може от нищото колите да се завъртят и да се стигне дори до верижна катастрофа.

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТИТЕ НА "ТРАКИЯ" ВИЖТЕ ТУК

„Една от възможните причини за инцидентите на "Тракия" е ограничената видимост и несъобразената скорост с пътната обстановка. Все още не можем да кажем нищо за настилката. Предстои експертиза, след което експертите ще си кажат мнението”, коментира главният инспектор от „Пътна полиция” Росен Рапчев.

Той отправи апел към водачите, когато условията не са добри за шофиране, да карат по-внимателно, да бъдат толерантни към останалите участници на пътя и да спазват указанията на пътните полицаи. 

Репортери: Владислава Тричкова, Рада Богданова