Тезата на разследващите генерално се разминава с тази на фирмата и машиниста

Възможно е да има още обвинени за трагедията в Хитрино - това заявиха от  прокуратурата. Причините за експлозията все още се търсят, но тезата на разследващите вече генерално се разминава с тезата на фирмата и на машиниста. 

По темата

Преди седмица машинистът Димитър Михнев избра NOVA, за да  разкаже спомените си от трагичния 10-и декември. И да разкаже своята версия за това кой е виновен. 

"И аз се мъча да си обясня защо късно започнах да намалявам скоростта. Вината е обща, два локомотива с пет вагона влизат през отклонение без проблем. Говори, че там се е намесил друг фактор. Пътят там е имал проблеми", заяви Димитър Михнев.

До момента прокуратурата посочва като виновни за инцидента именно машинистите и високата скорост. Може обаче да има и други виновни.

От "Булмаркет" пък посочиха проблем с петата стрелка по ж.п. пътя

"Прокуратурата няма да се конкурира с версии на фирма, нито имаме намерение да опровергаваме версия на участник в инцидента. Стрелката, за която се говори, според нашата информация е, че тя е в правилно положение и е заключена. Малка е вероятността това, което се твърди за стрелката не е обосновано", коментира Арнаудова.

Че стрелката е била в изправност заявиха и от железопътната инфраструктура преди дни.