Най-вероятно 17-годишното момиче е станало жертва на сводници, научи NOVA

Мъж разлепи снимки на приятелката си из центъра на Пловдив. Твърди, че е отвлечена. Втори ден полицията издирва 17-годишната Даниела. Момичето е било в център за настаняване от семеен тип, а по думите на приятеля й – 28-годишния Запрян Стоянов, Даниела е в неизвестност от понеделник вечерта, когато е била отвлечена от спирка пред Пловдивския университет към 20.45 ч.

На спирката имало черен лек автомобил. Мъж от колата попитал има ли огънче, момичето се приближило и дало запалката си. В същия момент от автомобила изскочили двама мъже и блъснали на задната седалка момичето, след което изчезнали в неизвестна посока. Приятелят й твърди, че е станал свидетел на тази ситуация, но не е успял да реагира. Най-странното е, че до вчера той не е подал сигнал в полицията какво се е случило със 17-годишната Даниела.

В сряда той разлепил плакати, че момичето се издирва и посочи собствения си мобилен телефон, ако някой я види, да му сигнализира. От снощи пък мъжът не отговаря на телефона на никакви обаждания.

Даниела е напуснала преди два месеца защитеното жилище, в което е била настанена. Най-вероятно тя е станала жертва на сводници. Това научи NOVA от свои източници, близки до разследването. Запрян Стоянов е задържан от полицията. Той е замесен в отвличане на друго момиче, приятелка на изчезналата Даниела. Срещу него вече е повдигнато обвинение. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление.

Майката на Даниела е починала, докато момичето е било малко, а баща й я тормозел и често я биел. Затова тя е настанена в център за социални грижи. Директорът му Недка Петрова обясни в „Здравей, България”, че момичето за тях е в неизвестност от началото на декември 2016 г.

Какво още разказа тя за Даниела – гледайте във видеото:

Репортер: Благой Бекриев