Вече текат последните часове, в които могат да се регистрират кандидат- депутатските листи

Трескава подготовка за изборите в партийните централи. Вече текат последните часове, в които могат да се регистрират кандидат- депутатските листи. Крайният срок изтича във вторник в 17 часа. Кой се записа до момента?

По темата
Видимо голяма част от партиите и коалициите чакат буквално последния момент. При някои това е заради кадрови недоимък. Други искат да опазят хората си в тайна от публично любопитство до последния миг. Трети пък се тресат от вътрешни скандали.

Така или иначе прави впечатление, че дотук повечето партии изобщо не са направили традиционното иначе тържествено представяне на водачите си. Изключение правят БСП и Обединените патриоти.

Нека припомним, че за разлика от президентските избори, на парламентарни всяка листа се регистрира в съответния регион.

Един известен генерал влезе за малко в червените листи – ген. Шивиков. И бързо излезе - поради повдигнатите към него обвинения беше оттеглен от листата.

Дали е общо ген. Димитър Шивиков не пожела да коментира. Той трябваше да бъде кандидат за депутат от Пловдив област.

И докато едни излизаха от листите заради стари обвинения, други със стари обвинения - влязоха. Такъв е бившият кадър на ГЕРБ Димитър Аврамов, който сега ще води листата на ДПС в Монтана. При това със скандал след арест и повдигане на обвинение за търговия с влияние. Тогава Аврамов подаде оставка и като депутат. Делото му все още не е приключило. За депутат от ДПС го поканило ръководството на партията.

На преценката на хората разчитат в ГЕРБ.

А защо партията прецени, че ключовите Цецка Цачева и Румяна Бъчварова не заслужават челни места в листата?

„Управлението изтощава”, обясни Владислав Горанов, кандидат на ГЕРБ в София.

Въпросът обаче бил по-скоро към Бойко Борисов. А Бойко Борисов даде да се разбере, че той не му е на дневен ред.

„Това не ваша работа, това е работа на партията. В четвъртък ще говорим на тази тема”, заяви Бойко Борисов.

Прекият му опонент в София обаче се готви отсега.

В лидерския сблъсък в 25 район се включва и лидерът на „Нова Република” Радан Кънев. Цвят в изборната кампания ще добави Луиза Григорова, която ще е кандидат на „Да, България”. Дъщерята на покойния президент Желю Желев - Станка, е издигната от „Реформаторския блок”.