Това стана с решение на служебния кабинет

Министерският съвет прие Постановление за изменение на Устройствения правилник на Министерството на културата. С проекта на Постановление се предлага изменение на чл. 4, ал. 1 от Устройствения правилник на Министерството на културата, като се увеличава броят на заместник министрите от двама на трима. С оглед широкия кръг от функции, свързани с международното сътрудничество, европейските програми и регионалните дейности е необходимо координиринето на същите от трети заместник-министър. Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Новите министри обявиха докога ще се изплащат добавките към пенсиите

С предлаганата промяна ще се постигне цялостна координация и хармонизация при определянето на стратегията, приоритетите и механизмите за провеждане на държавната културна политика на международно ниво и регионалната културна политика в сферата на читалищното дело, библиотеките и българската книжнина. 

Стефан Янев: Работим на пълни обороти, всичко е под контрол (ВИДЕО)

С друго правителствено постановление се изменя Устройственият правилник на Министерския съвет и на неговата администрация. Измененията отразяват промените в структурата на Министерския съвет по силата на издадения от Президента на Република България Указ за назначаване на служебно правителство. Съобразно новата структура на правителството са и предложените изменения в ПМС№ 85 от 2007 г. за координация по въпросите на ЕС и в ПМС№ 110 от 2010 г. за създаване на Съвет за развитие при Министерския съвет.

ПРЕДАВАНЕТО НА ВЛАСТТА: България - с ново правителство (ОБЗОР)

Служебното правителство положи клетва и встъпи в длъжност