Общо 335 пациенти са починали за денонощие

Рекордните 66 884 случая на коронавирус са регистрирани в Германия за последните 24 часа. Това показват данните, публикувани днес от Института „Робърт Кох” (подчинен на Министерството на здравеопазването).

Задължително ваксинират срещу COVID-19 армията в Германия

Предишният антирекорд беше поставен на 18 ноември, когато за денонощие бяха открити 65 371 случая на заразяване. От началото на епидемията инфекцията е открита при 5 497 795 жители на ФРГ. Общо 335 пациенти са починали от последиците на заболяването в рамките на изминалите 24 часа. Общият брой на смъртните случаи през целия период на пандемията в Германия достигна 99 768.

Седемдневната заболеваемост от коронавирус в Германия е надхвърлила границата от 400 на 100 000 жители за първи път от началото на пандемията. Днес индексът достигна 404,5 пункта. Преди месец броят на случаите е бил малко над 100 на 100 000 души. Броят на хоспитализираните пациенти с коронавирус на 100 000 жители в рамките на седем дни - важен показател за възможни ограничения на обществения живот - е 5,60.

Oбсъжда се въвеждане на задължителна ваксинация в Германия

На 18 ноември канцлерът Ангела Меркел проведе среща с ръководителите на федералните провинции, в резултат на която беше приет нов пакет от мерки за ограничаване на разпространението на инфекцията. Ако преди това основният критерий, използван от властите при избора на ограничителни мерки, е бил процентът на седемдневните заразявания, то сега решаващ фактор е процентът на хоспитализациите. По решение на властите всички, които полагат грижи за възрастни хора и хора с увреждания, трябва задължително да се ваксинират.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС