За това сигнализира адвокатът на един от ищците

На съд за серия от побои, закана за убийство и хулиганство. Какво се случва с делата срещу сина на пернишкия прокурор Бисер Михайлов и какви присъди може да получи?

Прекратиха разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов

Според Зорница Костова, адвокат на пострадал от сина на пернишкия прокурор, интензивно получава „приятелски” препоръки да се сключи споразумение и да не се стигне до настояване за присъди. Те може да са от 2 до 10 години лишаване от свобода.

„Офертата е отправена в последното съдебно заседание във вторник. Предложението беше абсурдно. Считам, че не е уместно да се казва, че защитата и подсъдимото лице няма да се съгласят на наказание повече от 1.5 години. Още в съдебната зала изразих становище, че това споразумение е неприемливо”, каза Костова.

Тя добави, че след съдебното заседание е получила две телефонни обаждания от нейни колеги, както и покана за среща на кафе със същото настояване.

„Обажданията и срещата ги приемам като съвет и молба споразумението да бъде сключено”, каза Костова. Тя изрази опасения, че това може да е натиск за изтегляне на жалбите и показанията по случая.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase