Срещу него беше образувано досъдебно производство за домашно насилие

Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Досъдебното производство беше образувано на 13 октомври миналата година. Според първоначалната информация предния ден около 23:30 часа в Перник е причинена средна телесна повреда на Биляна Михайлова, при условията на домашно насилие, като деянието е извършено от магистрата.

Разпитват свидетели по делото срещу Васил Михайлов за побой

В хода на разследването са разпитани 15 свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и изготвена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на прокурора и съпругата му.

Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични.

Съгласно експертното заключение, на Михайлова са причинени увреждания, които са окачествени като временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Травмите са били причинени по време на възникнал скандал между съпрузите и имат характер на лека телесна повреда.

Съпругата на прокурора от Перник: Не съм жертва на домашно насилие

В същото време на Михайлов са причинени увреждания, който също е с лека телесна повреда.

Вещите лица отхвърлят възможността Михайлова да е била в безсъзнание. В последващите си показания тя посочва, че съпругът ѝ не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне, тя изгубила равновесие и паднала.

По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели, които лично да са възприели случилото се.

Предвид липсата на очевидци, извън страните в конфликта, и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, както и кои от нараняванията и по отношение на кого са били причинени умишлено, съобщават от прокуратурата.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase