Същото мнение ирази и министърът на финансите...

ДДС върху лекарствата няма да се намали, въпреки искането на опозицията. Това заяви в Банско премиерът Бойко Борисов. Той коментира и оставката на Тодор Коларов и я определи като опит за извиване на ръце.

 

Според Борисов да се намали ДДС-то върху лекарствата е популизъм: „Ако започнем с лекарствата, ще отидем на хляба, ще отидем на учебниците ще отидем на всичко, а в същност в България са най-ниските данъци в ЕС\".

 

Отказа си за намаляване ставката върху лекарствата изрази още в петък и министърът на финансите Симеон Дянков.

 

„Казвал съм го многократно - България има различна държавна политика в данъците. Ниски данъци, но без диференциация. Видяхме по време на царя, направиха различни данъци в хотелите, какво стана - нищо. Не се намалиха цените, а само хора от тогавашното правителство си построиха хотели\", коментира Дянков.

 

Премиерът коментира и оставката на председателя на  Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност - Тодор Коларов: „Нищо не налагаше той да ме пресира и да ми извива ръцете, давайки тази оставка, мислейки, че аз ще положа огромни усилия за един месец да разместя всички хора в комисията. И затова веднага му я разписах, защото имам принцип: който иска да работи за оставката, не трябва да му се пречи да си отиде\".

 

При посещението си в Банско, където се провежда световната ски купа за жени, премиерът и президентът категорично заявиха, че ще продължат да работят за развитието на туризма в България.