Обвинен в закана за убийство и едро хулиганство

Макар и със закъснение заради стрелбата срещу Златко Баретата, в Софийския градски съд започна делото за мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов, който нападна с газов пистолет Ахмед Доган по време на националната конференция на ДПС.

 

Съдът не уважи искането на защитата за по-лека мярка за неотклонение и остави 25-годишния мъж в ареста. Енимехмедов е обвинен в закана за убийство и едро хулиганство. Преди седмица състав на районния съд реши, че Октай трябва да остане за постоянно в ареста с аргумент, че има опасност да извърши друго престъпление.

 

Той заяви пред съда, че единственото, за което съжалява е, че пистолетът му е засякъл. Енимехмедов каза още, че не е заплаха за обществото, а само за тайните кръгове на ДПС.

 

Днес се обърна към съдиите с думите, че няма намерение да извършва друго престъпление и че, ако мярката му бъде заменена с домашен арест, ще може да завърши образованието си.


Октай Енимехмедов твърди, че не е искал да убие Ахмед Доган, а само да го сплаши. Днес в съда бяха представени писмени показания на бившия лидер на ДПС, на Корман Исмаилов и Касим Дал.

 

Репортер: Живко Константинов