Студентите вече превзеха цялата сграда и са ограничили достъпа до нея

Окупацията на НАТФИЗ се разраства, студентите от Академията вече превзеха цялата сграда и са ограничили достъпа. Основното искане е оставка на правителството и предсрочни избори. Навсякъде обаче, освен протестиращи, има и такива, които не подкрепят акцията.  

 

Няма напрежение и ситуацията е спокойна пред сградата на НАТФИЗ на ул. „Стефан Караджа” в столицата. По-рано през деня отпадна окупацията на централната сграда на ул. „Раковски”.

 

Учебните занятия протичат нормално, с изключение на тези в аулата, която е окупирана от студентите. Очаква се тяхното становище относно действията им. Официалната позиция на НАТФИЗ е, че лекциите не трябва да бъдат прекъсвани, не трябва да се затварят и учебните зали, киносалоните и театралните сцени, за да се изразяват политически пристрастия, защото според тях мястото на тези протести е на улицата.

 

Ректорът на НАТФИЗ твърди, че учебните занятия не се провеждат нормално. До няколко дни ще стане ясно дали те ще бъдат прекратени и университетът ще преустанови учебната си дейност.