Под влияние на това движение много хора изоставиха семействата си, за да служат на Сергей Тороп

Нелегалните опасности, които застрашават духа на нацията, не винаги са само там, където ги причаквате, за да ги ступате.


Четири години безмилостна съдебна сага - това е равносметката, след като последователите на забранения у нас и в родината си руски гуру оплели майката Йорданка Иванова от Благоевград в мрежите си.


Те я убедили да изостави съпруга си и да отведе сина им Димитър в комуната на проповедника Висарион в Сибир. Отчаяният баща е успял да вземе попечителските права над детето. Но не може да пребори магистратите да не допускат сина му да бъде отведен далече в Русия в „Градът на Слънцето“.


Известен е фактът, че под влияние на това движение много хора изоставиха семействата си, за да служат на Сергей Тороп, каквото е истинското име на религиозния лидер.


„Йорданка е направила своя избор", както твърди божествената й майка Уляна Стоичкова, последовател и основна връзка на българите с Висарион. Тина Ивайлова и Мартин Вълчев успяха да я хванат сензационно в крачка, докато работиха над случая на 9-годишния Митко.


Повече по темата гледайте във видеото.