Люис Хамилтън стартира на първа позиция в състезанието от Формула 1 в неделя от 10.00 ч. директно по Diema Sport

Спортният канал Diema Sport ще бъде домакин и на втория старт от сезона във Формула 1. Състезанието за Гран При на Малайзия ще се излъчва в неделя на живо в ефира на най-новата спортна медия на България, както и в платформата Gong Play.

Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще стартира от първото място на Гран При на Малайзия в неделя. Той по безупречен начин защити титлата си от миналия сезон и даде най-добър резултат по време на квалификацията на Сепанг, като по този начин спечели възможността да започне от първото място на стартовата решетка. 

Хамилтън финишира с време от 1:49.834 въпреки капризите на времето, които прекъснаха временно квалификацията след втората ѝ част. Себастиан Фетел с Ферари остана втори с време 1:49.908. Германецът изпревари почти в края другия пилот на Мерцедес Нико Розберг, който финишира трети /1:50.299/. Фернандо Алонсо се представи под очакванията при завръщането си на пистата и ще стартира от 18-а позиция, подробности за квалификациите в събота четете в Gong.bg.

Студиото на Diema Sport за Гран При на Малайзия ще започне тази неделя в 9.30 ч. сутринта, а надпреварата е от 10.00 ч. българско време. 

Излъчването на този кръг от Формула 1 е подарък за потребителите от най-новия спортен канал Diema Sport, част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп.

Снимка: БГНЕС